30 Mayıs 2017 Salı

Voxelus ve Vaadettikleri

Voxelus; Virtual Reality (VR) yâni Sanal Gerçeklik teknolojisi üzerine yoğunlaşan bir teknoloji. Bir altcoin olan VOX ise tamamen bu platformu maddî anlamda desteklemek için oluşturulmuş. Aşağıda siteden açıklamalar yer alıyor:

Bu projeyi başlattığımızda, Kasım 2014'te, VR henüz erken dönemlerindeydi ve kimse bu işin nereye gideceğini bilmiyordu. Tüketici piyasası, profesyonel pazar, B2B, B2C... her şey muallaktaydı.
Kesin olan şu ki VR, 3D alanlarla etkileşim biçimimizi tamamen değiştiren yıkıcı bir teknoloji.
VR'ı seviyoruz ve geleceği konusunda çok heyecanlıyız; Voxelus'un, endüstrideki diğer şirketlerin VR'da içerik oluşturma ve paylaşma anlamında önemli bir rol oynayacağından kesinlikle eminiz.

Vizyonumuz
Voxelus'un vizyonu, kodlama bilmeseler de HERKES'in üç boyutlu bir dünya inşa edip paylaşmasını sağlamaktır. Bu vizyon bugün geçerli ve ürünümüz bunu yansıtıyor.
Dokuz yaşındaki çocuklarla test edilen harika bir teknoloji inşa ettik. Herkes Voxelus'u bir dünya inşa etmek, upload etmek ve başkalarıyla birlikte VR'da oynamak için kullanabilir. 

2016 yılının çoğunu, karmaşık platform uygulamalarını sadece VR uygulamasına taşımaya ve gerçek zamanlı çok kullanıcılı yapıları deneyimleyip inşa etmeye çalışarak geçirdik. 

Bunu bitirdik ve hâlihazırda Samsung Gear VR mağazasının Experiences bölümünde yayınlandı, burada bulabilirsiniz: 

Voxelus büyük ölçüde Minecraft gibi çalışıyor, aslında aynı yönetici şemasına sahip. Minecraft oynamış herkes doğal olarak Voxelus'ta bir şeyler inşa edebilir; ancak kreatörler için çok daha fazla seçenek ve esneklik mevcut.

Ana hedefimiz, üçüncü ve dördüncü çeyrekte Voxelus'u Samsung Gear VR ve Google Daydream'in (GDD) kendi hareket kontrol cihazlarına entegre etmektir.

GDD'ye girişin 20 Mayıs'a kadar gerçekleşmesini planlıyoruz ve mayısın sonuna kadar ilk sürümü tamamlayacağız gibi görünüyor.(Bunu kontrol ettim arkadaşlar. 24 Mayıs'ta gerçekleşmiş. Facebook: 
Ayrıca sitenin ana sayfasında ve alttaki Twitter hesaplarında da yer almakta.

İngilizcesini okusanız daha iyi anlarsınız 😃 

Daha fazlası burada:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder