12 Mart 2017 Pazar

Blockchain Nedir?

#Blockchain; şifrelenmiş işlem takibi sağlayan bir dağıtık veri tabanıdır. Bu sistemde gerçekliğin koruma altına alınması için hesap hareketi #dijital olarak imzalanır ve kimse bu kayda müdahale edemez. Böylelikle hesap defteri ve içindeki hesap hareketleri güvendedir.  

#Blockchain, merkezi bir otoriteye gerek kalmadan güvenli bir şekilde defter işlemek adına ağ üzerinden her bir katılımcı için şifreleme kullanır. #Bitcoin'in arkasındaki teknolojidir.

#Blockchain, yalnızca finansal işlemleri değil hemen hemen her şeyin değerini kaydetmek üzere programlanabilen, ekonomik işlemlerin bozulmaz bir sayısal defteridir. Doğum ve ölüm belgeleri, evlilik cüzdanı, tapular, işlemler, sigorta talepleri, oylar, akıllı nesneler arasındaki işlemler ve kodda ifade edilebilecek başka herhangi bir şey... Bu #dijital defterdeki işlemler, toplu bir işbirliği neticesinde gerçekleştiriliyor. Artık geleneksel anlamda güvene dayalı işlem yapmak zorunda değiliz. Çünkü bu yeni platform, "doğru-hatasız işlem"i garanti ediyor.

Eski yöntemlerin aksine günümüzde bu yeni platform, dijital kayıtların uzlaştırılmasına olanak tanıyor, buna #DijitalMutabakat deniyor. Global finans piyasaları işlem süreçlerini daha kolay bir hale getirmek amacıyla #Blockchain kullanmayı hedefliyor. Ayrıca dünyanın en ünlü bankalarından #GoldmanSachs da #Blockchain’in her şeyi etkileyeceğini vurguluyor.

Yüzyılın keşfi olarak görülen  #Blockchain alt yapısı için çalışma yapan kuruluşlar ise şöyle; #GoldmanSachs, #BankofAmerica, #NASDAQ, #Citigroup, #CreditSuisse ve #DeutscheBank.

World Wide Ledger'e hazır olun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder